Sådan undgår du at ende på offentlig forsørgelse

Hvorvidt om du er berettiget til SU, pension eller sygedagpenge, så kan det være svært at finde rundt i de offentlige systemer. Bare rolig, du er ikke den eneste som bliver frustreret over det offentliges lange behandlingstider og forvirrende sagsgange. Hvis du er ramt af en arbejdsskade, hvorvidt om den er fysisk -eller psykisk nedsættende for dig, så vil kommunen igangsætte en sagsbehandling, som skal sende dig i arbejdsprøvninger. Du skal i samarbejde med din arbejdsgiver kunne danne en plan for, hvornår du forventes at kunne arbejde igen. Den proces kan for mange virke uoverskuelig, da sygdommen kan være altoverskyggende og følelser som håbløshed begynder at fylde. Dette er ikke sundt for den stressramte, da det blot er endnu en stressfaktor. Du kan aldrig bide dig sikker i, at du ikke oplever noget i dit liv, som gør, at du må gribes af velfærdsstatens økonomiske sikkerhedsnet. Dog kan du forebygge f.eks arbejdsskader, som kan resultere i en sygedagpengesag, kontanthjælpssag eller førtidspension. Herunder får du 3 gode råd til at undgå arbejdsskader.

1.     Giv din krop opmærksomhed

De lange dage foran computeren kan være skadelige for din krop, hvis du ikke benytter dig af hæve-sænke borde og ordentlige stole. Det kan hjælpe dig langt hen ad vejen med at undgå dårlige arbejdsstillinger, som kan skade ryg og nakke. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på kroppens signaler. Oplever du ømhed eller smerter i kroppen i løbet af dagen, så skal du huske at variere de stillinger du arbejder i. Har din arbejdsplads hæve-sænke borde, så kan det være godt at afveksle det siddende arbejde med at stå op. På denne måde får du rettet naturligt op i kroppen.

2.     Giv dit sind ro og skab struktur

Disse lange dage foran computeren er ofte forbundet med mange arbejdsopgaver, som blot venter på at blive lavet. Har du i forvejen meget travlt på arbejdet og begynder systemerne så at stå af? Det sker typisk de dage, hvor vi mindst har brug for det. Det betyder at vi sættes ud af spil og derved får endnu mere travlt. Er du ofte udsat for denne form for stress eller pres, så vil du ikke kunne klare presset i længden. Det handler derfor at have en software, som indeholder de programmer, som netop er vigtige for dit arbejde. Det kan du f.eks. gøre ved at kombinere windows-programmer med din mac. Du kan downloade en gratis prøveperiode for dette system her.

3.     Tag initiativ og opfordre din leder til kurser

Når du er opmærksom på dette, vil du også gerne have at dine kollegaer ligeledes er det. Din arbejdsgiver ønsker ligeledes blot glade medarbejdere og nogle som er arbejdsdygtige. Det kræver ekstra tid og ressourcer for din arbejdsgiver, hvis han skal håndtere sygedagpengesager. Derfor vil denne formentligt mene at kurser i arbejdsmiljø er en god ide. Det vil udelukkende kun skabe en mere dynamisk arbejdsplads, hvor alle har det godt. Ved at opfordre chefen til dette udviser du initiativ og omsorg for dig selv og dine kollegaer. På denne måde vil du bidrage til et bedre arbejdsmiljø og mindske arbejdsskader, hvilket også afhjælper behovet for offentlige ydelser. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *