3 gode måder at overleve månedens sidste uge finansielt

Er du trængt på penge eller bare en studerende? Det er en alt for genkendelig situation, som mange af os enten er i, eller har været.

Når pengene er knappe sidst på måneden, er der ikke det store overskud, man kan bruge på fornøjelser. Der skal trods alt være rugbrød i køleskabet og strøm i kontakterne.

Det får os typisk til at afmelde ting som vores Netflix-konto eller Spotify, og så er hverdagen pludselig blevet mere grå.

Heldigvis er der dog ting, man kan gøre for at komme igennem det hele.

Find et fleksibelt studiejob

Ja, måske giver den her sig selv. Mangler du penge, så find et job. Men som studerende ved vi godt, hvor svært det kan være at balancere et job ved siden af et fuldtidsstudie.

Det ideelle job er i denne hensigt et, der ikke kræver for meget af den tid, du eller skal bruge på lektier, forelæsninger og afleveringer. Så tag ikke et job i et supermarked, restaurant, butik etc. Selvom pengene er gode, tager det for meget tid ud af din uge, og din generelle energi.

Find et job, hvor du selv kan bestemme dine timer. Hvor du kan møde op, når du har tid eller mangler penge. Dem er der rigeligt af, og de burde give dig nok penge til at undgå den trælse sidste uge på måneden, hvor pengene er knappe.

Find gratis alternativer til dine streamingtjenester

Vi kan alle rigtig godt lide at se film/serier og høre musik. Det er kulturel føde for sjælen, og en god måde at slappe af på efter en stressende dag.

Men disse tjenester koster også penge, og skal man have noget til musik og film/serier, har man lige pludselig brugt penge, der kunne gå til en hel uges madbudget.

Vil du gerne erstatte Netflix med noget gratis kan du prøve Couchtuner. Couchtuner er en hjemme, hvor du kan finde et hav af de bedste serier gratis. Du kan downloade Couchtuner her.

Vær dog opmærksom på sidens reklamer. De kan godt indeholde virusser, så hold dig opdateret om beskyttelse til din PC.

Musikken kan du nemt og hurtigt klare med YouTube. Langt de fleste stykker musik ligger tilgængelige gratis derinde. Så bare lav en YouTube-playlist med de numre, du gerne vil høre. Så behøver du ikke Spotify.

Udnyt din fryser til sit bristepunkt

Enhver person, der vil spare penge, har en fryser med god plads. Hvorfor? Fordi mad er en af de ting, vi skal bruge hver dag, og mad kan let gå hen og blive dyrt i længden, hvis man vil have en varieret kost og noget ordentligt at spise.

Har du en fryser kan du gå på tilbudsjagt for brød, grøntsager og kød. Der er f.eks. altid kød, der er ekstremt billigt, fordi det er ved at blive for gammelt. Du kan typisk købe mere end dobbelt så meget for ens pris i denne situation. Så skal det bare fryses ned, og så har du mad til en hel uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *