Den store guide om SU – Se her hvornår SU udbetales i 2024 lige her

Der er mange der ikke ved hvornår der er SU udbetaling, så du skal ikke føle dig alene hvis du heller ikke helt er klar over hvornår der præcist er udbetaling af SU. Det er derfor vi har lavet denne artikel, så vi kan hjælpe dig med at finde datoerne. Vi opdatere hele tiden vores datoer, så hvis der sker ændringer så er de altid opdateret her på siden.

Som ung er man meget afhængig af SU fordi man ofte ikke har tid til at passe et arbejde ved siden af, eller ihvertfald ikke har tid til at have særligt mange timer. Derfor ville det være utroligt svært at koncentrere sig omkring skolen, hvis man nærmest skal have et fuldtidsjob for at få mad på bordet og få betalt huslejen. Derfor er det også vigtigt at vide præcist hvornår man får pengene hver måned.

For at få SU skal man opfylde en række krav, dog kan der i sjældne tilfælde være en smule forskel på de forskellige regler, men de gælder stort set for alle. SU udbetales en gang om måneden, og beløbs størrelse afhænger af flere ting, såsom hvilken uddannelse man er igang med, og om man er ude eller hjemmeboende. Det kan også afhænge af din alder, og hvornår du er startet med din uddannelse. Det er vigtigt at kende reglerne, så man ikke pludseligt skal betale sin SU tilbage igen

Hvornår er der SU udbetaling i 2024?

Onsdag den 31. Januar 2024
Torsdag den 29. Februar 2024
Onsdag den 27. Marts 2024
Tirsdag den 30. April 2024
Fredag den 31. Maj 2024
Fredag den 28. Juni 2024
Onsdag den 31. Juli 2024
Fredag den 30. August 2024
Mandag den 30. September 2024
Torsdag den 31. Oktober 2024
Fredag den 29. November 2024
Tirsdag den 31. December 2024

Hvad er SU?

SU er helt kort fortalt uddannelsesstøtte, som man kan få hvis man er studerende i Danmark, og er fyldt 18 år. Så kan man nemlig søge om økonomisk hjælp fra staten, hvilket både kan være et SU-stipendium men også som et SU lån. Hvis man blot søger stipendiet, så skal det ikke betales tilbage igen, når man er færdig med sin uddannelse, mens et SU lån skal betales tilbage igen efterfølgende.

Hvor meget får jeg i SU?

Det afhænger af mange forskellige ting, såsom hvor gammel du er, om du er hjemmeboende, og hvis du er hjemmeboende afhænger det også af hvor meget dine forældres samlede indtægt er.

I de kommende afsnit kan du se hvor meget du får i SU i 2024, både som hjemmeboende og som udboende.

Du kan også altid supplere din SU med en sideindtægt. Tjek evt. pengeskole.dk ud for at få ideer til at få en sideindtægt.

Hvor meget får jeg i SU som hjemmeboende i 2024?

Hvis du begyndte din uddannelse før den 1 juli 2014, og er hjemmeboende og mellem 18 og 19 år, så kan du højest få 3028 kroner om måneden i SU før skatten er trukket fra. Selve grundsatsen ligger på 1348 kroner om måneden, hvilket er det mindske du kan få hvis dine forældre tjener over grænsen som samlet ligger på 710.412 kroner om året.

Hvis du begyndte efter den 1 juli 2014, så er den maksimale SU sats du kan få 2625 kroner om måneden, med en grundsats på 946 kroner om måneden.

Hvis du er over 20 år gammel og hjemmeboende, så vil satsen være præcist den samme som hvis du er 18 eller 19 år gammel og hjemmeboende som står ovenfor, dog har dine forældres indkomst ingen betydning mere.

Hvor meget får jeg i SU som udeboende i 2024?

Når du bliver godkendt til SU som udeboende og er mellem 18 og 19 år gammel, så vil du maksimalt kunne få 6090 kroner før skat om måneden i SU udbetaling, og det er uafhængig af hvor når din uddannelse begyndte. Grundsatsen som er det mindske du kan få ligger på 3907 kroner om måneden. Hvilken sats du får afhænger igen af dine forældres indkomst.

Hvis du er over 20 år gammel, og får SU som udeboende, så vil satsen være 6090 kroner om måneden, ligesom hvis du er mellem 18 og 19 år gammel, men denne sats er uafhængig af dine forældres indkomst.

Betaler man skat af SU?

Mange er i tvivl om man betaler SKAT af SU, og svaret er ja. Hver måned så får du din SU bagudbetalt og der bliver betalt SKAT af den, inden du får den udbetalt på din Nem konto.

Udover at du betaler SKAT af din udbetaling af SU, så bliver der også fulgt op på om du har tjent for meget ved siden af SU’en. Du kan se her hvor meget du du må tjene i næste kapitel.

Hvor meget må jeg tjene ved siden af SU i 2024?

Der er mange der løber ind i problemer hvert år, fordi de har tjent for meget ved siden af SU, og derfor skal tilbage betale SU, hvilket endeligt betyder at du har arbejdet gratis. Derfor har vi også lige satserne med for hvor meget du må tjene ved siden af SU.

Det laveste fribeløb – Ungdomsuddannelse er 7.749 kroner om måneden.

Laveste fribeløb – videregående uddannelser er 12.222 kroner om måneden.

Forhøjelse af fribeløb er muligt hvis du har børn under 18 år. Så vil dit fribeløb stige med 27.990 kroner om året for hvert barn du har.

Hvor lang tid kan man få SU?

Man kan normalt får SU så længe at du kan leve op til betingelserne for SU. I 2015 begyndte reglen om at du max kan få SU til 5 påbegyndte ungdomsuddannelser.

Når man får SU, så får du et SU klippekort. Et  SU klippekort er et klippekort hvor hvert eneste klip giver SU i 1 måned. Et SU klippekort gør at du maksimalt kan få SU i 5 år og 10 måneder.

Hvad er et SU klippekort?

Et SU klippekort er kort fortalt et klippekort hvor du får 70 klip på (hvilket betyder at du får 70 måneders SU, da ét klip svarer til én måned).

Hvis du mangler klip på dit SU klippekort, til det sidste af din vidergående uddennelse, så kan du vælge at tage et ”slutlån” som gør at du stadig får uddannelses hjælp til at færdiggøre din uddannelse, som du dog skal tilbage betale når du engang er færdig med din uddannelse. Du kan maksimalt få lov til at få 24 slutlåns klip, og du skal efterfølgende betale dit slutlån tilbage igen til udbetaling danmark som håndtere tilbagebetaling af SU lån.

Se relaterede sider:

Feriepenge

Lønudbetaling

Boligsikring