Bliv klogere på ledighedsydelse og find ud af hvornår der er udbetaling af ledighedsydelse i 2024

Der er mange danskere idag, som får ledighedsydelse udbetalt hver måned, hvilket er en slags støtte man modtager indtil man kommer i fleksjob. Dog så ændres reglerne hele tiden, hvilket er super ærgerligt da det forvirrer ret meget, og de oplysninger du finder på nettet ofte er for gamle, og slet ikke opdateret ifølge lovgivningen omkring ledighedsydelse. Derfor har vi valgt at lave denne guide, som giver dig de nyeste oplysninger og informationer, samt en oversigt over hvilke datoer i 2024 at du får din ledighedsydelse udbetaling.

Se hvilke datoer der udbetales ledighedsydelse i 2024

Tirsdag den 31. Januar 2024
Tirsdag den 28. Februar 2024
Fredag den 31. Marts 2024
Fredag den 28. April 2024
Onsdag den 31. Maj 2024
Fredag den 30. Juni 2024
Mandag den 31. Juli 2024
Torsdag den 31. August 2024
Fredag den 29. September 2024
Tirsdag den 31. Oktober 2024
Torsdag den 30. November 2024
Fredag den 29. December 2024

Hvad er ledighedsydelse?

Ledighedsydelse er en støtte fra det offentlige, som man får hvis man er godkendt til fleksjob men ikke har fundet et fleksjob endnu, eller bare er ledig indtil man har fundet et job. For at få ledighedsydelse skal du være godkendt til fleksjob, ikke have fået et tilbud omkring fleksjob og du må ikke være selvforskyldt ledig efter du har afsluttet et fleksjob.
Det er din lokale kommune som vurdere om du forsat er berettiget til ydelsen, og hele processen skal gennemgås efter at du har fået denne ydelse i 12 måneder ud af de sidste 18 måneder, for at se om det forsat er den rette løsning for dig eller om man skal kigge på alternative muligheder.

Kan jeg få ledighedsydelse?

Hvis du er blevet godkendt til at komme i fleksjob, så har du også ret til at få ledighedsydelse, og du har også ret til at få ledighedsydelse hvis du tidligere har været i fleksjob og er blevet ledig igen.

Hvis du får ledighedsydelse, så er det et krav at du hver tredje måned møder op hos dit jobcenter til en kontaktsamtale, og afhængig af dine tidligere uddannelser, så kan du også få muligheden for at være med i et uddannelsesforløb indenfor de første 9 måneders ledighed.

Hvormeget får man i ledighedsydelse?

Du får imellem 60 og 89 % af den højeste dagpenge sats, og hvis du er forsørger så får du minimum 80 %. Hvis du har ferie får du stadig fuld udbetaling af fleksydelse. Hvis du vil have den højeste sats, så skal du have været i fleksarbejde i minimum 9 måneder igennem de sidste 1,5 år.

Ledighedsydelse stats 2024

I 2024 er den højeste sats for ledighedsydelse på 89 % af den højeste dagpengesats:

  • 17.558 kroner om måneden i 2024

For at få den højeste ledighedsydelse, så skal du opfylde mindst en af de nedstående betingelser.

  • Du skal være berettiget til barselsdagpenge eller sygedagpenge.
  • Du får sygedagpenge.
  • Du får revalidering efter din jobplan.
  • Du får ledighedsydelse efter en ansættelse i ustøttet beskæftigelse.

Kan du ikke opfylde disse kriterier, så vil du i stedet for at få den højeste sats for ledighedsydelse, få en lavere sats som minder om kontanthjælps beløbet.

  • Er du forsørger, så vil du få 15.874 kroner om måneden.
  • Er du ikke forsøger, så vil du få 11.944 kroner om måneden.

Vigtig viden: Din ledighedsydelse bliver ikke påvirket af hvad din ægtefælle tjener eller om du har en formue. 

Kan jeg holde ferie når jeg får ledighedsydelse?

Ja du kan godt holde ferie selvom du får ledighedsydelse. Du har allerede ret til ferie i det først ferieår du er blevet ansat i fleksjob eller er ledig samt søger fleksjob. Det er dog forskellige hvor meget ferie du er berettiget til, afhængig af hvornår du har fået fleksjob eller er blevet godkendt til fleksjob:

  • Du får 15 feriedage hvis: du bliver godkendt til, eller er blevet ansat i fleksjob mellem den 1. maj og den 31. juli
  • Du får 15 feriedage hvis: du bliver godkendt til, eller er blevet ansat i fleksjob mellem den 1. august og den 31. december
  • Du får 15 feriedage hvis: du bliver godkendt til, eller er blevet ansat i fleksjob mellem den 1. januar og den 30. april.

Hvis du ønsker at holde ferie med ledighedsydelse, så skal du afholde din ferie i det indeværende ferieår, da du ikke kan overføre din ferie med ledighedsydelse til næste ferieår.

Hvis du vil holde ferie, så skal du gøre det mindst 14 dage inden at din ferie starter og hvis du først påbegynder og efterfølgende giver besked til kommunen og jobcenteret om din ferie, så vil du først få din ret til ledighedsydelse under din ferie fra og med denne dag, hvor du har kontaktet dit jobcenter.