Bliv klogere på ATP udbetaling og se hvornår der er ATP udbetaling i 2024

ATP bidrag er en ekstra pensionsopsparing, som alle danske virksomheder, eller virksomheder som er i Danmark, er tvunget til at betale til deres ansatte. Arbejdsgiveren skal betale 2/3 af ATP bidraget, og så skal medarbejderen igennem sin løn selv betale 1/3.

Der er utroligt mange pensionister som får ATP udbetaling, men der er meget mangelfuld information på nettet omkring hvad reglerne omkring ATP rent faktisk er. Det er super ærgeligt, da ATP kan give mange pensionister en stor økonomisk sikkerhed, og det er stort set alle som der har været i arbejde som får den. Derfor har vi lavet denne side, så du kan blive klogere omkring de nyeste informationer og lovgivningen om ATP livslang pension, og vi opdatere naturligvis løbende så de oplysninger du finder her på siden altid er up to date. Nogle få får den udbetalt på én gang, men langt de fleste får deres udbetaling hver eneste måned.

Hvornår er der ATP udbetaling i 2024

Onsdag den 31. Januar 2024
Torsdag den 29. Februar 2024
Onsdag den 27. Marts 2024
Tirsdag den 30. April 2024
Fredag den 31. Maj 2024
Fredag den 28. Juni 2024
Onsdag den 31. Juli 2024
Fredag den 30. August 2024
Mandag den 30. September 2024
Torsdag den 31. Oktober 2024
Fredag den 29. November 2024
Tirsdag den 31. December 2024

Hvad er ATP?

ATP er en livslang pension som din arbejdsgiver er tvunget til at indbetale til, og hvor du også selv bidrager en lille smule til, og som har eksisteret siden 1964. Du får den når du rammer pensionsalderen, som hjælper med at supplere med folkepensionen og giver pensionisterne lidt mere luft i deres økonomi.

Hvor meget får jeg i ATP – ATP bidrag 2024?

Alle får det samme i udbetaling, uanset om du er en direktør med direktørløn, eller ansat i supermarkedet, så din nuværende løn har ingen betydning for hvor meget du får i ATP. Det eneste der har en betydning, er antallet af dine arbejdstimer. Jo flere arbejdstimer, jo mere i ATP får du.

Hvis du har arbejdet igennem hele dit liv, så vil du maksimalt kunne opnå at få 2000 kroner om måneden resten af dit liv, når du rammer pensionsalderen. Dog kræver det at du ikke har haft deltid, men at du har arbejdet på fuld tid igennem hele dit voksne arbejdsliv.

Hvis man er fuldtidsansat, så vil du få helt op til 284 kroner om måneden af arbejdsgiveren, a-kassen eller kommunen, og heraf kommer dit eget bidrag, hvor du som fuldtidsansat er 94,65 kroner om måneden. Du kan se på din lønseddel, hvor meget der er blevet indbetalt for dit indeværende år, og du kan tjekke pensionsinfo.dk, hvor du kan se hvor meget du i alt har indbetalt og også hvor meget du kan forvente at få ud ugen, når du kommer på pension.

Hvornår udbetales ATP?

Du kan først få  udbetalt din ATP når du når folkepensionsalderen og det er ikke muligt at få den udbetalt inden du bliver folkepensionist. Det er uanset om du får folkepension eller lider af en sygdom som er potentiel livstruende eller flytter ud af landet. Hvornår du rammer folkepensionsalderen afhænger af hvornår du blev født. Du vil modtage et brev fra ATP cirka 3 måneder inden du rammer folkepensionsalderen, hvor du bliver informeret om hvornår du modtager din ATP livslang pension, og hvor meget du vil få udbetalt. Dine penge vil helt automatisk blive udbetalt på din NemKonto hver måned.

Hvis du ønsker at se hvornår du kan få folkepension og derved også ATP udbetaling, så kan du se vores side om folkepension her.