Udbetaling af pensionsopsparing – Bliv klogere på pensionsopsparing 2024

Hvis du føler at du mangler mere viden omkring pensionsopsparing og hvordan reglerne er, så er du ikke den eneste. Faktisk så er du langt fra den eneste, da der er utroligt mange danskere som ikke kan finde de korrekte oplysninger. Der er meget mangelfuld information at finde, så derfor har vi besluttet os at lave denne side. Pensionsopsparing er noget man sparer op til igennem hele sit arbejdsliv, og derfor skal vi helst have så meget ud af den som muligt. Vi har også samlet alle datoerne for hvornår der er udbetaling af din pensionsopsparing. Hver gang der bliver lavet ændringer i lovgivningen, så opdatere vi siden så alt du finder her er up to date.

Hvornår er der udbetaling af pensionsopsparing i 2024?

Onsdag den 31. Januar 2024
Torsdag den 29. Februar 2024
Onsdag den 27. Marts 2024
Tirsdag den 30. April 2024
Fredag den 31. Maj 2024
Fredag den 28. Juni 2024
Onsdag den 31. Juli 2024
Fredag den 30. August 2024
Mandag den 30. September 2024
Torsdag den 31. Oktober 2024
Fredag den 29. November 2024
Tirsdag den 31. December 2024

Hvornår skal jeg starte en pensionsopsparing?

Når man begynder på arbejdsmarkedet, så påbegynder man oftest sin pensionsopsparing igennem sit arbejde, men en god regel er at man bør begynde så tidligt som overhoved muligt. Så hvis du eksempelvis begynder at arbejde som 25 eller 30 årige, så er det et rigtig fint tidspunkt at begynde.

Jo før du begynder, jo mindre skal du spare op i pension om måneden.

Hvor meget skal man spare op til sin pensionsopsparing?

Man får ofte igennem sin arbejdsgiver mellem 8 og 15 % af sin løn i pensionsindbetalinger, hvilket er ganske fornuftigt. Efter en årrække kan du se hvor meget der forventes du får af udbetaling af din pension på pensionsinfo.dk.

Skal jeg spare mere op til pensionsopsparing?

Hvis du får en pensionsopsparing igennem din arbejdsgiver, så behøver du som udgangspunkt ikke indbetale mere til pensionsopsparingen.

Hvis du bor i ejerbolig og afdrager på den, så har du en økonomisk fordel som pensionist, da det kan blive en del af din kommende pensionsopsparing, men hvis du bor til leje, så kan det godt ske at du er nød til at lægge ekstra til side til din pension.

Skal jeg investere min pensionsopsparing?

Det afhænger meget af din risikoprofil. Men det anbefales at hvis man er meget ung, så vil det være en god ide at have det meste af sin opsparing i aktier eller i en højrisiko fond, hvor afkastet også er højere, og jo tættere du nærmer dig pensions alderen, så skal du gå mere ovre i de sikre investeringer såsom obligationer. På den måde mindsker du din risiko og opnår alligevel en renters rente effekt på din pensions opsparing, og vil få en højere udbetaling af din pensionsopsparing.