Hvert eneste år, er der en bestemt dag hvor man får restskat tilbage. Her er danskerne meget interesserede i at vide netop hvornår denne dag med restskat udbetalingen er, og det er derfor vi har lavet denne side, så du ikke behøver at lede længere. Vi holder os konstant opdateret for din skyld, så du ikke skal finde forældede oplysninger hos os. Stort set alle danskere får deres udbetaling af overskydende restskat på samme tidspunkt, pånær hvis du er selvstændig. Hvis du er selvstændig, så skal du lave en udvidet selvangivelse, og derfor vil den først blive udbetalt senere.
Gå direkte til afsnittet om:
Se hvornår du får restskat udbetaling i 2024
–
Hvad er restskat?
Restskat er det beløb som du har betalt formeget i det forgangne år. Hvis din forskudopgørelse ikke ramte helt plet, og du derfor er kommet til at betale for meget i skat, så vil du på din årsopgørelse se om du får penge tilbage i skat, også kendt som restskat, eller om du skal betale skat tilbage igen.
Hvordan undgår man af skulle betale restskat tilbage?
Hvis du ikke har lyst til at skulle betale restskat tilbage til SKAT igen, så skal du blot løbende hen over året tjekke om din selvangivelse passer. Hvis der er sket væsentlige ændringer i dit liv, såsom køb af hus, nyt job eller lignende, så skal du ind og rette din selvangivelse så du undgår at skulle betale restskat tilbage.
Læg mærke til om din indkomst hen over året passer, og sørg for guds skyld for at skrive ind, hvis du er berettiget til at få et kørsels fradrag, hvilket er noget de fleste danskere glemmer, og det er ikke noget som SKAT får oplysninger om, udover fra dig.
Gode råd til at undgå at betale restskat tilbage
- Se om din lønindtægt er indberettet korrekt på din forskudsopgørelse
- Hold øje med om alle dine indtægter, som ikke er din hovedindtægter er korrekte i din forskudsopgørelse. Det kan eksempelvis være personalegoder, honorarer m.v.
- Tjek om de rentebeløb der står på fodkursopgørelsen er korrekte.
- Har der været store ændringer i dit liv, som eksempelvis hvis du er blevet gift/skilt?
- Kan du få befordringsfradrag, hvis du enten er flyttet eller har skiftet arbejde langt væk fra dit hjem?
- Hvis du har købt fast ejendom i Danmark, som eksempelvis sommerhus? Så skal det også på din forskudsopgørelse.
- Er du kommet på barsel, så er du måske faldet i indægt. Dette skal registreres på forkudsopgørelsen.
Får jeg penge tilbage i skat?
Hvis du som mange andre danskere er i tvivl om at du får penge tilbage i skat, så skal du ind på skat.dk og se din årsopgørelse.
Du får penge tilbage i skat, hvis du er kommet til at betale for meget i skat i løbet af året, så vil du modtage udbetaling af restskat.
Hvorfor får jeg ikke penge tilbage i restskat?
Mange er spændte på at se deres årsopgørelse, og for at se om de får udbetaling af restskat for det tidligere år. Men i visse tilfælde så får du ikke din udbetaling af restskat.
Hvis du ikke har fået din udbetaling af restskat, så kan det være fordi:
- du enten har gæld til det offentlige eller din ægtefælle har gæld til det offentlige.
Hvis dig eller din ægtefælle har gæld til skat, så vil skat tilbageholde jeres restskat, og bruge det som afbetaling på jeres gæld. Hvis de vælger at gøre det, eller hvis de gør det, men du skylder mindre end du får tilbage i skat, så vil skat igennem din e-boks informere dig om hvornår du får din udbetaling af restskat, og hvad årsagen er til at de har tilbageholdt din restskat.
- Du eller din ægtefælle allerede har betalt jeres gæld.
Hvis dig og din ægtefælle allerede har betalt jeres skat, så kan dette også være årsagen til at du ikke får udbetalt din restskat. Årsagen til dette, er fordi at skat tilbageholder din restskat, indtil de har sikret sig at der ikke er mere gæld til skat som skal afbetales. Hvis dette er årsagen til at de tilbageholder din restskat, så vil du få en besked fra skat omkring hvornår de udbetaler pengene, når de har tjekket op på din situation.
- Hvis du skal have mere en 100.000 kroner tilbage i skat.
Hvis du skal have mere end 100.000 kroner tilbage i skat, så vil skat manuelt gå ind og tjekke din skatteopgørelse for at sikre at din skat passer inden de udbetaler dig dine penge. Når skat har tjekket op på om dine skatteoplysninger passer, så vil du få en besked fra skat om hvornår du kan forvente at få din udbetaling for restskat. Du kan dog senest få pengene d. 31 august hvert år.
Skal man betale restskat eller skal man vente?
Hvis du i stedet for at have betalt for meget i skat, har en restskat der skal betales tilbage til skat, så er det utroligt vigtigt at vide præcist hvornår du skal betale din gæld tilbage til skat. Årsagen til dette, er fordi at der efter betalingsfristen vil blive pålagt et rentetillæg. Rentetillæget er ikke nødvendigvis noget der vil ruinere dig, men hvis det er penge du har til rådighed på en af dine kontoer, som eksempelvis din lønkonto, så kan du lige så godt få den betalt da du får en rente fra dag til dag som du ikke kan trække fra i skat.
Renten ligger på 1,7 % og starter fra d. 1 januar og indtil d. 2 juli.
Så et eksempel er at du skylder 10.000 kroner fra d. 1 januar til d. 30 marts:
Regnestykke:
10.000 kr. gange med 1,7 % i rente gange med 90 dage /365 = 41.92 kr. i rente.
For mange så kan det godt være en svær beslutning, da man ofte har sparet sine penge op til noget andet end restskat, som eksempelvis sommerferie, ny bil eller lignende. Derfor bryder de fleste danskere sig ikke om at bruge denne opsparing.
Men hvis du ikke betaler til fristen d. 2 juli, så kan det godt blive en dyr fornøjelse, da gælden til skat vil blive sat til inddrivelse hvis den er over 20.325 kroner.
Hvis din gæld er under 20.325 kroner, så vil din gæld blive medregnet i din forskudsskatten for det kommende år.
Hvis du skylder 100.000 kroner, så vil skat tage 20.325 kroner af de 100.000 kroner og indregne dem i din kommende forskudsskat og de sidste vil komme til opkrævning, hvor man normalt bliver bedt af skat om at betale dem i tre rater som normalt er i august, september samt oktober.
Normalt så laver skat ingen individuelle betalingsaftaler med restskattens aftalinger.