Se datoerne for udbetaling af ældrecheck i 2024

En Ældrecheck er en udbetaling af et engangsbeløb, som du kan få hvis du enten har en meget lille eller ingen indtægt udover folkepensionen. Du må maksimalt have en formue på 95.800 kroner i 2024, og som gifte eller samlevende, så er jeres formuegrænse forsat 95.800 kroner.

Der er er faktisk ikke særligt meget information på nettet omkring omkring netop en ældrecheck, hvilket vi har besluttet os for at lave om på. Vi har nemlig lavet denne side, for at du ikke behøver at lede længere efter hvad en ældrecheck er og hvor meget man får udbetalt hvis man er berettiget til den. Derudover så opdatere vi naturligvis også vores side hver eneste gang der sker ændringer på området så vi altid er helt opdateret med de nyeste informationer.

Hvad er en ældrecheck?

En ældrecheck er et engangsbeløb man får udbetalt af det offentlige når man bliver pensioneret, hvis man ikke har en formue på over 95.800 kroner (2024). Hvis du er gift, så vil der desværre ikke være et højere beløb og i vil derfor kun få 95.800. Dog vil i naturligvis begge to få denne ældrecheck hvis i er berettiget til det og opfylder de forskellige krav. Et rigtig godt råd er at tjekke din forskudsopgørelse for næste år inden december d. 31, for at se om alt passer i forhold til virkeligheden. Det kan nemlig godt have betydning for din beregning i ældrechecken.

Der er også nogle tilfælde hvor udbetaling Danmark har brug for nogle oplysninger direkte fra dig. Hvis dette er tilfældet så vil du blive kontaktet i din eboks. .

Derudover så er kravet for at få udbetaling af ældrecheck at du er blevet 65 og pensionist inden d. 31 december i det indeværende år.

Se datoerne for udbetaling af ældrecheck i 2024

d. 31 januar – 2024

Hvordan får man ældrechecken udbetalt?

Mange ved ikke hvordan man får udbetalt ældrechecken, men det er faktisk ganske simpelt. Den bliver nemlig udbetalt til dig fuldstændig automatisk til din nemkonto, så du ikke skal gøre noget som helst.

Hvis du også fik din ældrecheck udbetalt sidste år, så sker det helt automatisk i forbindelse med din udbetaling af pension.

Kan jeg få ældrecheck?

For at være berettiget til at få ældrecheck hvert år, så er der nogle kriterier du skal opfylde. Du skal først og fremmest være folkepensionist, hvilket betyder at du skal være fyldt 65 år senest d. 31 december året tidligere. Hvis du opfylder disse kriterier og ikke har en likvid formue på over 95.800 kroner, så vil du få din ældrecheck udbetalt på din NemKonto hvert år helt automatisk.

Sats for ældrecheck i 2024

Satsen for ældrecheck i 2024 er på 19.200 kroner om året. Dette beløb bliver du beskattet af, og du får kun det fulde beløb, hvis din tillægsprocent er 100. Hvis du tjener penge udover din folkepension, så vil du kunne blive trukket i din ældrecheck afhængig af hvor meget du tjener.

Hvert år så bliver satsen for ældrecheck reguleret grundet inflation samt stigende priser, hvilket betyder at den ændres hvert år. Dette sker helt automatisk, og du vil modtage det korrekte og regulerede beløb.

Kan jeg få ældrecheck som gift eller samlevende?

Hvis du er gift eller samlevende, så vil du stadig få din ældrecheck, hvis i kan opfylde de krav der er. Dog skal jeres formue stadig være 95.800 kroner og altså ikke dobbelt op. Hvis i begge har en indtægt ved siden af folkepensionen, så kan i risikere at miste noget af jeres ældrecheck, afhængig af hvor meget i tjener.

Se relaterede sider: 

Folkepension

Boligsikring

Kontanthjælp