Disse boligrenoveringer betaler sig inden du sælger

Skal du sælge dit hus eller lejlighed eller, ønsker du bare at pifte den lidt op? Der er flere forbedringer, du kan lave i dit hjem, som kan betale sig, hvis du ønsker at sælge. Samtidig er der flere opgraderinger, som slet ikke kan betale sig og endda ende kan med at sænke værdien på dit hjem.

Her følger 3 råd fra ejendomsmæglere til, hvilke rum du burde overveje at renovere, inden du sælger dit hus. Rådene og betydningen for dit hjems værdi er baseret på et gennemsnitligt hus på ca. 150 kvm.

1.      Badeværelset

Vi kommer der alle sammen hver evig eneste dag. Vi kunne sådan set ikke leve uden det.

Men mange badeværelser – specielt i mange lejligheder – er små rum, ofte uden vinduer og med manglende opbevaringsplads. Derfor ender de tit med at være rum som man egentlig ikke har lyst til at opholde sig i mere tid end højest nødvendigt.

Det er superærgerligt, for hvem sætter ikke pris på et langt og lækkert varmt bad om morgenen?

Ifølge ejendomsmæglernes anbefalinger, kan du vælge enten at gå all-in på luksusbadeværelset med kun den bedste kvalitet hvad angår materialevalg og tilbehør som gulvvarme. Eller du kan nøjes med den billigere løsning, som f.eks. at skifte de gamle klinker ud, skifte saniteten og købe møbler til lavpris.

Luksusudgaven

Hvis du går med luksusudgaven, vil den cirka koste omkring 300.000 kr. Beregninger viser så, at du kan hente en gennemsnitlig værdiforøgelse i procent af udgiften på omkring 61 %.

Den billige

Hvis økonomien kun er til den billigere løsning, vil prisen cirka være på 75.000 og med en gennemsnitlig værdiforøgelse på omkring 117 %.

Derfor vil en opgradering af dit badeværelse, i første omgang være en investering, men ikke mindst gøre at de tidlige morgentimer bliver meget mere overskuelige nu, hvor du har et lækkert bad til at gøre dig klar til dagens strabadser i.

2.      Køkkenet

Et køkken er endnu et rum, som bliver brugt hver evig eneste dag i stort set alle danske hjem. Om du bruger det til at lave mad i, eller bare hænge ud i med din familie, så er der stor chance for at du bruger flere timer her dagligt.

Dette rum er det rum, hvor der er næststørst værdiforøgelse at hente, ved en opgradering eller renovering.

Her kan du igen gå med enten luksusudgaven eller den mere billige løsning. Fælles for dem begge er at, ikke nok med at du får et lækrere køkken, så vil en sådan renovering også hjælpe til at forøge salgsprisen på dit hjem, hvis du en dag skal sælge.

Luksusudgaven

Hvis det gamle nedslidte køkken skal udskiftes til et spritnyt køkken med al den luksus der findes og i højeste kvalitet, vil det stå i omkring 300.000 kr.

Her er den gennemsnitlige værdiforøgelse ift. prisen, på ca. 56 %.

Den billige

Hvis det gamle køkken skal udskiftes med et mere generisk og billigt produkt, eksempelvis et IKEA-køkken, vil udgiften være på omkring 45-75.000 kr.

Her vil den gennemsnitlige værdiforøgelse i procent af udgiften være på ca. 114 %.

TIP: Hvis du ikke vil skifte hele dit køkken ud, men blot vil opgradere enkelte elementer, som f.eks. din ovn eller hvidevarer, så tjek Koekken24.dk ud. Her finder du et kæmpe udvalg til dit køkken, som både kan øge din boligs værdi og gøre det sjovere at være i dit køkken.

Konklusion

Så konklusionen er at det sagtens kan betale sig at investerer nogle penge i renovationsprojekter – om du gør det selv eller får professionelle til det. For selv, hvis du ikke skal sælge nu, vil du alligevel kunne nyde dit nye rum, og samtidig se værdien, hvis du en hvilke som helst dag skulle beslutte dig at sælge.

Få hjælp til finansiering af din næste boliginvestering hos Ikanobank.dk. Her kan du låne alt mellem 10.000 – 300.000 kr. Så kan du lynhurtigt få lavet alle de opgraderinger i dit hjem, som kan hjælpe med at øge værdien – enten for din hverdag, eller for salgsprisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *