Unge og gæld – Tips til at undgå en gældsspiral

Unge og gæld – Tips til at undgå en gældsspiral

Unge og gæld – Tips til at undgå en gældsspiral

Der er flere og flere studerende i Danmark der flytter længere og længere væk fra deres forældre og den sikkerhed som der er ved at bo tæt på mor og far. Det kan være grundet uddannelsesmulighederne i den by som man bor i, ikke er særligt store, men også ting som at man gerne vil ud og stå på egne ben. Det er der ingenting galt i, men desværre er der mange unge som ikke har lært omkring økonomi når de flytter hjemmefra hvilket også er kendetegnet til at flere og flere er påbegyndt studielån og lignende lån i deres uddannelsesperiode. Du har sikkert også set luksusfælden og tænkt ’’hvad har de dog tænkt på??’’.
Men det er faktisk ret let at komme ind i en gældsspiral, hvis man ikke er påpasselig og virkeligt passer på sine penge som studerende.

Her er et par tips til hvordan du undgår det:

Lav et budget

Når du flytter hjemmefra for første gang, og ikke længere bor gratis, men selv skal stå for husleje, mad, forsikringer og alle de forskellige forpligtelser som medfølger når man flytter hjemmefra, så er det utroligt vigtigt at du har lavet et ordentligt budget som har taget højde for alle dine omkostninger. Tjek dine kontoudtog igennem og find alle de små månedlige faste regninger du har, og sæt dem ind i dit buget. Derefter tager du i banken og får lavet en budgetkonto med faste overførsler hver eneste måned.

Stop med at optage flere forbrugslån

Mange unge har en tendens til at opgave forbrugslån løbende, når de ikke har penge nok til den nyeste computer eller telefon. Det er også blevet lettere at gøre det, og selvom man er i RKI så kan man pludseligt stadig få lov at optage lån, hvilket også viser hvor meget dette marked for lånevirksomhederne har modnet sig. Det råd du høre oftest, er at man aldrig skal opgave lån under SU, men lige meget hvor meget mange unge hørere dette, så lytter de ikke. Dette råd er anderledes. For HVIS du er kommet derud hvor et forbrugslån er en realitet, så bør du ikke gøre som i luksusfælden, hvor de betaler gæld af med ny gæld. Vær smart og vælg den billigste låneplatform du kan finde og hold dig til den, da det aldrig kan betale sig at låne penge forskellige steder, for at få afbetalt gæld. Læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *