Kan man komme ud af RKI selvom man er på kontanthjælp?

Kan man komme ud af RKI selvom man er på kontanthjælp

Der findes utroligt mange mennesker i dag, som er havnet i en situation hvor de kommer på kontanthjælp, hvilket der kan være flere årsager til. Det kan være alt fra at man er havnet uden job, til at man er blevet ramt af sygdom og derfor har været nødsaget til en pause fra jobmarkedet. Derudover så er der utroligt mange årsager til hvordan man er havnet på kontanthjælp som ofte er forskelligt fra hver enkel person.

Men der er også utroligt mange, som er på kontakthjælp men ikke har kunne klare sig med de penge som de har fået på kontanthjælpen, og derfor har de optaget forskellige typer forbrugslån, og endt i en situation som mange kender fra luksusfælden, hvor det ene lån optager det andet og pludseligt så er man i en gældespiral. Der findes mange muligheder for at opgave lån selvom man er i RKI som eksempelvis https://låntrods.dk/ og når man først forsætter med at optage lån, selvom man er havnet i RKI som dårlig betaler, så skal man passe på at man ikke opbygger et unødvendigt højt forbrug, som man ikke kan slippe af med igen. Dog er det nogle gange nødvendigt at få et ekstra skud kapital og her er det fint der findes disse muligheder.

Ting du skal gøre, hvis du er havnet i RKI på kontakthjælp

Hvis du er på kontanthjælp og gerne vil ud af RKI så skal du begynde at kigge på din boligsituation. Kan du bo billigere? Kan der være mulighed for at flytte til et område, som har billigere husleje og evt. flytte fra din store lejlighed og rykke ned i en toværelses? Kig på de muligheder der er derude, og se på muligheder for at bo i noget mindre i en mindre årrække, indtil du er kommet ud af din kontanthjælp og måske også fået afbetalt din gæld.

Du kan med fordel kontakte kommunen og borger.dk og tjekke ud hvilke muligheder du har for at få alle de tilskud som du er berettet til og her kan du faktisk finde rigtigt mange penge til dit daglige budget, som kan hjælpe dig med at få afbetalt din gæld hurtigere. Når du kommer dertil, hvor du har fået et fast overskud i din økonomi, så kan du få lavet dødsstødet til din gæld, så du kan få det sidste gæld afbetalt, så kan du også slippe ud af RKI. Dog skal du ikke forvente at det bliver en let opgave, og det kommer til at kræve blod, sved og tårer at komme ud af RKI.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *