økonomi for unge – Sådan overlever du på SU

Du har sikkert hørt fra studerende at det er hårdt at være på SU og at der ikke er særligt mange penge frigivet til sjov og ballade. Men er det nu også sandt?
Det vil jeg komme ind på i denne artikel.

Kan studerende leve af SU?

I Danmark så er vi utroligt heldige, at vi har et velfærdssamfund hvor vi får betalt vores uddannelse igennem det offentlige og derudover så er vi også utroligt heldige som nogle af de få i verden, at vi også får penge under uddannelse til at leve for. Men ofte så brokker mange studerende sig over at de ikke har nok til at kunne klare sig på, og derfor vælger at optage forskellige typer lån ved siden af deres SU for at kunne få råd til at leve ordentligt.

Men ofte så ligger der noget helt andet bag at de ikke mener at de har råd til noget som helst. Det er nemlig ofte fordi de ønsker at spise ude, købe dyre forbrugsvare som måske endeligt ikke burde være nødvendigt når man er studerende. Det er nemlig ikke meningen med en SU at man skal kunne komme ud og spise i byen, eller tage i byen hver og hver anden weekend. Det er meningen at det skal være en smule stramt og at man ikke skal have særligt mange penge.

Hvis man finder en billig studiebolig og lever på noget forholds billigt mad i hverdagen, uden dyre forbrugsvaner så kan man som studerende sagtens leve af sin SU.

Sådan sparer du penge når du er på SU

Når du er på SU så kan du med fordel lave en madplan som du hver eneste uge køber ind efter. Så køber du kun ind en enkelt gang om ugen, og her kan du allerede spare en masse penge, fordi du ikke bliver eksponeret for en masse varer som kunne friste dig i dagligdagen.

Derudover så kan du også vælge at købe madvare ind som er butikkernes egne vare og ikke de kendte vare som ofte koster en del mere. Man kan nemlig hurtigt spare mange tusinder af kroner om året på at købe nogle af de ukendte mærker, hvor butikkernes egne logoer er på.

Derudover så er mad som rugbrød og havregryn fremragende og billigt mad at spise i hverdagen, også hvis du går går op din træning, og her kan du let lave en god og sund madpakke med rugbrødsmadder i stedet for kantinen eller forskellige cafeer som mange unge er begyndt at handle ind på.

Med disse tips burde du hurtigt kunne spare mange penge i din hverdag som studerende og det er en begyndelse til at blive mere økonomisk bevist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *