3 tips for unge der har et højt forbrug

5 gode grunde til at investere i lån - Sådan kommer du igang.

Du har sikkert hørt før at mange unge har et højt forbrug, selvom de lever på SU og derfor ikke har særligt mange penge at gøre med. Der har aldrig været flere der har taget forskellige forbrugslån på sider som eksempelvis Pengelån.nu hvor man kan sammenligne de forskellige forbrugslån og lånesider, så man kan få det billigste mulige forbrugslån (hvis man eksempelvis ikke får et ja i banken og ikke kan få lån andre steder).

Men hvis du er en af de unge som har et højt forbrug, som måske er højere end du rent faktisk får i SU, så er her 3 tips:

Stop med impulskøb

En af de største årsager til at der kommer et højt forbrug hos studerende, er at de ikke selv indser at deres forbrug er ved at løbe løbsk. Det kan være at de pludseligt ser en ny telefon ude i byen, som de vælger at købe selvom de bare var ude at handle ind til aftensmaden. Her bør du lave en regel for dig selv der hedder at du aldrig køber andet end det der er planlagt for dig, før der er gået 24 timer. Så når du ser denne nye flotte telefon, så skal du få handlet færdigt og vente til dagen efter. Hvis du stadig ikke kan leve uden, så har du på de 24 timer fået tænkt i længere tid, og så er det ikke et impulskøb længere. Her kan du let få stoppet en hel masse dumme køb, som koster dig dyrt i længden.

Forstå hvad gæld er

Når du har et overforbrug, så er det vigtigt at forstå at når der ikke er flere penge på kontoen, så bør man ikke bruge flere penge på hverdags overforbrug. Men i visse tilfælde så kan gæld være en nødvendighed. Det kan være når du skal flytte i lejlighed og mangler penge til et indskud. Her bør du undersøge grundigt hvilket slags lån du skal bruge. På sider som LendBob DK kan du få udspecificerede hvad alle de forskellige lånetermer er, for at finde det rette som passer dig.

Lav en madplan

Når du køber ind til mad i løbet af ugen, så sørg for at bruge en madplan, så du altid kan holde styr på hvad du skal have købt og derved ikke kommer til at købe noget som ikke rigtigt er nødvendigt. Køb gerne ind til 1 gang om ugen, så du bliver mindst muligt eksponeret overfor butikkens spotvarer som ofte sniger sig med i kurven når du handler ind. Jo mindre du er i butikker, jo mindre er chancen for at du laver et impulskøb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *