Spar penge ved at gøre det selv – strik og hækling

Der er flere og flere der er begyndt at stikke og hækle igen. Man kan finde mange gratis strikke og hækle opskrifter. Hvis man ikke er særlig god til at strikke og hækle, kan det være en fordel at melde sig ind i en lokal strikkeklub. Her får man et sammenhold, mens man drikker kaffe og man kan af de andre lære, hvad man skal gøre. Det er nemlig ikke altid lige til, slet ikke hvis man ikke kender til udtrykkene ret og vang.

Når du selv kan gøre det

Åbner der nærmest sig en helt ny verden. Du kan begynde at strikke dine egne sokker, hue, halstørklæde, trøjer, sjal og hvis det er hækling, kan du hækle små tøjdyr. Du kan vælge at lave det til dig selv, eller give tingene i gave. Tøjdyrene er blevet meget populære blandt de syge børn på sygehuset, så hvis du vil gøre en god gerning imens du hygger dig, kan du med stor fordel donere dine ting.

Valg af garn

Alt afhængig af hvad du vil strikke eller hækle, bør du også lære at kende de forskellige typer af garn. Hvis det er babystrik du laver, bør du vælge garn ud fra babyers hud. Her er det en god ide at anvende blødt og varmt garn. Da der findes mange af disse typer, bør du overveje mælkegarn. Denne garn type, er lidt mere eksklusiv end meget andet garn. Den egner sig godt til den bløde og sarte hudtype som babyer har.

Hvis du derimod er til en lækker og varm strikketrøje til dig selv, handler det både om farven og garnet. Det er ikke noget ved at lave en pink trøje, hvis du ikke har noget der passer dertil. Denne garn type kan være noget i retning af superwash garn. Her kan du være sikker på at, garnet ikke krymper under vask, samtidig med det er noget blødt og varmt garn. Materialet i denne type, er fin og lækker mens trådene er modstandsdygtige. Derfor egner denne type sig godt, til hverdags brug og vask.

Start dine projekter i mindre opgaver

Hvis man starter for stort og tungt ud, risikere man at give op inden man er færdig. Derfor er det en god ide at holde sig til mindre opgaver fra starten af. Det kan være grydelapper, sokker eller halstørklæder. Når du har fundet flowet og flair for håndarbejde, kan du begive dig ud i andre projekter. Hvis du er gravid, og ikke kan gå så meget rundt, kan det være en god fordel at starte på dit eget strikke eller hækleri. Så får du tiden til at gå hurtigere, og du kan samtidig spare mange penge på diverse babyting. En baby vokser hurtigt ud af de første sæt tøj, så i stedet for en masse købt tøj, kan du lave dit eget tøj.

Hvis du hverken har baby eller børn i huset, men en hund, så er der mulighed for at lave dit eget hundetæppe, som hunden vil elske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *