Sådan vælger du de bedste lån

kør selv ferie tips

Når du er i en situation hvor du skal optage et lån, så er det ofte fordi du har brug for penge til indkøb af alt lige fra bolig, bil, forbrugsvarer og lignende. Men det kan være en jungle at finde de rigtige lån til lige netop det du skal låne penge til, og særligt hvis du allerede måske er på dagpenge eller kontakthjælp og pengene er små. Derfor har vi her lavet et overblik over hvilke slags lån du bør kigge på, til din situation.

Boliglån

Boliglån er ofte nogle af de største lån du kommer til at optage i dit liv, og her bør du virkeligt være grundig når du undersøger de muligheder du har. Der findes nemlig utroligt mange fald grupper og det er ikke nemt at gennemskue hvilke muligheder der er bedst for dig.

Når du vælger et boliglån, så skal du oftest låne en relativt stor sum penge og der hvor du får de bedste vilkår til dette, er som regel i banken, hvis de altså godkender din låneansøgning. Der kan du få renter på helt ned til 3-4 % i rente om året, hvilket er svært at slå for de forskellige låneudbydere.

Men der findes også nogle større lånesider som giver dig mulighed for lån, dog med en lille smule højere rente. Hvis du er i tvivl så kan du bruge guiden til det bedste lån og find et der passer til dit behov og krav.

Forbrugslån

Forbrugslån er oftest nogle af de dyreste lån du overhoved kan finde, og derfor kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at optage disse. Ofte så er forbrugslån nogle relativt små beløb, som kan bruges til telefoner, ipads, ferier og lignende, som man ikke har råd til i det øjeblik hvor man skal bruge det. Derfor tager lånsiderne nogle virkeligt høje gebyrer og renter, som nogle gange overstiger 600 % i ÅOP. Derfor skal du være meget påpasselig med den slags lån, og hvis du kan få lov til at låne de penge i banken, så er det klart at fortrække.
Dog er banken ikke så interesserede i forbrugslån hvis man allerede har optaget gæld, så derfor er nogle af disse lånsider ofte den eneste mulighed, hvis du absolut har behov for det.

Billån

Billån er også et af de lidt dyre lån, men her kan du også få renter der er meget lave og nogle gange helt ned til 1 % i rente, hvis du vælger de lån du kan få ved forhandlerne. Men her er ofte en engangsbetaling for at stifte lånet som er relativt dyr og som du ikke kan få fradrag for. Her bør du gå efter kun at optage lån fra banken eller forhandleren og ikke andre steder fra, da det ofte kan blive rigtig dyrt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *