3 tips – Sådan kommer du ud af RKI

Nogle folk kommer i situationer som gør at de, uden at det endeligt har været deres egen skyld, hvor de pludseligt får trukket tæppet væk under dem, og derved kommer i økonomiske problemer. Dette kan ende med at du havner i RKI lån og får en masse økonomiske problemer som ikke kan afhjælpes lige med det samme. Det kan være grunde en rigtig træls skilsmisse, som gør at i bliver uenige om hvem der skal betale hvad. Det kan også være et dødsfald i familien, hvor der måske har været mangel på dokumenter som eksempelvis en ægtepagt eller testemente, som gør at du pludseligt hænger på ægtefællens gæld, som du aldrig ville kunne være i stand til at betale tilbage.

Derfor vil vi i denne artikel hjælpe dig med 3 simple tips som kan få dig ud af RKI eller ihvertfald minimere din gæld.

Unge og gæld – Tips til at undgå en gældsspiral

1. lav et budget

Når du skal igang med at få et overblik over din gæld, så er det vigtigt at du får lavet et seriøst budget, som inkludere alle dine udgifter og indtægter, så du får en ide om præcist hvor meget du skal betale til dem du har gæld i, og så kan du også få lavet en plan omkring hvordan din afbetaling skal være, så du hurtigst muligt kan komme ud af gælden. Det kan være at du har optaget gæld

2. Lav en gældssnebold

En gældssnebold er helt praktisk, når du får afbetalt et lån, og derefter bruger de penge du tidligere brugte til at afbetale gælden, til at overføre til næste lån.

På den måde kan du få aftalt de dyreste lån med højest rente først, og derefter vælge de næsten. På den måde får du dem afbetalt en efter en.

3. Stop med at optage ny gæld

Hvis du har optaget lån trods RKI så kan det være svært at komme ud af gælden, fordi du havner i en gældsspiral hvor du pludseligt ikke kan følge med. Derfor skal du øjeblikkeligt stoppe med at optage ny gæld og følge de to øverste råd, for at komme på rette turs igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *