Kan man optage lån hvis man er i RKI

Kan man optage lån hvis man er i RKI

Der er mange danskere der er havnet i RKI selvom det er uforskyldt, og det kan ofte være uheldige situationer, som har fået folk i denne situation. Hvis du eksempelvis er på kontanthjælp så kan det være meget svært at få enderne til at mødes derfor kan man hurtigt ende i en situation hvor man bliver tvunget til at optage lån for at få råd til huslejen, mad eller lignende. Derfor kan mange også komme i en situation hvor RKI bliver en realitet, da man på eksempelvis på kontanthjælp ikke har et særligt stort rådighedsbeløb og derfor har svært ved at finde penge til pludseligt også at skulle afbetale gæld.

Disse lån er billigst

Hvis du optager lån, så skal du være opmærksom på hvad du kommer til at betale i ÅOP.

Nogle forbrugslån er i den dyre ende og her skal du altid tjekke op på hvad du skal betale i oprettelse. Hvis du skal købe bil, kan du ofte få nogle lån har renter på under 2 %, og disse lån er meget attraktive.

Banklån er som regel nogle af de billigste, men forbrugslån er generelt ret dyre og derfor bør du undersøge markedet inden du optager dem. Læs mere på Lånpenge-nu.dk

RKI

Hvis du ikke betaler dine regninger, så kan du risikere at havne i RKI, men der er nogle helt tydelige regler for hvor mange rykkere du skal have fået, inden du kan blive registreret som en dårlig betaler i RKI.

Disse rykkere skal være lavet på skrift og du skal mindst have 3 af dem, inden du kan blive tilmeldt RKI. De første 2 af de rykkere du får, må ikke true med at du havner i RKI hvis du ikke betaler dem. Der skal være mindst 10 dages mellemrum mellem dem. Når du får den tredje rykker, så må du godt blive advare om RKI, hvis du ikke betaler den.

Hvis du skylder penge til det offentlige, så må dette beløb mindst være 7500 kroner, inden at de kan indberette dig som en dårlig betaler. Derudover så skal du minimum være 18 år inden du kan blive registeret i RKI.

Sådan kommer du ud af RKI

Når du har afbetalt din gæld, så vil du blive slettet fra RKI registret, og her er det vigtigt at du får en kvittering, så du kan dokumentere dig gældfri hos den virksomhed som har sendt dig til RKI. Du skal også bede firmaet om at slette dig fra RKI, da dette er virksomhedens opgave., Hvis du ikke betaler din gæld, så er du slettet fra registret efter 5 år. Men du bliver ikke gældfri, selvom du er blevet slettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *