Lån penge i weekend og helligdage

Vi går ind i juletiden, hvorfor nogle af de offentlige instanser snart går på ferie. Dette kan betyde, at du kan få sværere ved at låne penge, hvis du står akut og mangler en lille kapitalindsprøjtning. Der er dog én mulighed, som kan give dig penge på kontoen med et enkelt klik. Denne form for lån kaldes et straks lån, og er et kviklån, hvor banken kan udbetale pengene med det samme. Du kan læse mere om denne form for lån lige her. I denne artikel kan du blive klogere på, hvornår du bør benytte denne form for lån, og hvornår det ikke er en god idé. 

Tag kun disse lån ved akutte situationer

Når du vælger at tage et kviklån, skal du betale pengene samt en given rente tilbage inden for en bestemt tidsperiode. Derfor skal du kun tage disse lån, hvis du står i en akut situation, hvor det ikke er muligt at finde pengene andetsteds.


Det kunne eksempelvis være, at du står med en stor tandlægeregning, som skal betales lige nu og her. Der kan også være andre uforudsete udgifter, som du ikke lige havde regnet med i dit budget for måneden.

Du bør altså ikke tage disse lån, hvis der er tale om ligegyldige fornøjelser. Hvis du ikke har pengene til at tage ud at spise, eller hvis det blot er fordi, at du ønsker at købe nyt tøj, bør du holde dig fra denne form for lån.

Vær sikker på at du kan betale lånet tilbage

Som nævnt tidligere i dette skriv, skal du betale et kviklån tilbage inden for et specifikt tidsinterval. Derudover vil kviklånet typisk indebære en rente, som gør, at det beløb du skal betale tilbage, er større end det beløb du lånte. 

Hvis du eksempelvis ved, at du i næste måned vil have masser af penge til at betale lånet tilbage, bør advarselslamperne ikke blinke. Hvis du derimod i næste måned, får den samme indkomst som den indeværende – hvor du åbenbart pludselig står og mangler penge – er det nok ikke smart at tage et lån. 

Spilafhængige og konkurstruede bør aldrig låne penge

Så enkelt kan det siges. Hvis du står og overvejer et kviklån, fordi du skal vinde nogle penge på rouletten eller på odds, bør du være klar over konsekvenserne. Mange ludomaner eller konkursramte har startet deres krise med at låne hurtige penge, som skulle være med til at “reparere” en økonomisk blødning. Sådan går det dog oftest ikke, og folk ender ud med en stor gæld, de ikke kan komme ud af. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *