Hvordan laver man et testamente?

Skal du have lavet et testamente, er det en god idé, at du snakker med nogle advokater, som har forstand på emnet. De kan nemlig vejlede dig i forhold til hvilke valg, du bør træffe.

Hvorfor er et testamente vigtigt?

Et testamente er blandt andet vigtigt, hvis du har særlige ønsker til, hvordan arven skal fordeles. Det kan være eksempelvis være, at du har specifikke genstande, som du vil forære til en bestemt person.

Det kan ligeledes være, at du ønsker at sikre din virksomhed, eller at du vil lade din kæreste arve efter dig. Som du kan høre, er det mange forskellige grunde til, at det kan være praktisk at udarbejde et testamente.

Hvordan bliver testamentet skrevet?

I princippet kan du, hvis du har lyst, skrive dit eget testamente, det kan dog være smart, at du har nogle advokater inde over, da de ved præcis, hvad du bør tage stilling til.

Der findes mange advokatkontorer rundt om i landet, men hvis du vil stille spørgsmål hjemme fra din egen stue, er det ligeledes muligt at finde advokater, som du kan tilgå online.

Notartestamenter

Når vi snakker testamenter, findes der to forskellige typer. Den ene type testamente er et notartestamente. Dette testamente bliver gyldigt, når en notar, det vil sige en embedsmand med tilknytning til det lokale dommerkontor, underskriver det.

Notaren hjælper dig ikke med at skrive dit testamente, men lægger det derimod i et register over notartestamenter. På den måde er du sikker på, at de ønsker, du har skrevet i testamentet, bliver opfyldt.

Vidnetestamente

Den anden type testamente er et vidnetestamente. For at testamentet skal være gyldigt, skal du blandt andet være ved din fornufts fulde brug. Desuden skal to vidner, som begge er fyldt 18 år, skrive under på testamentet straks efter, at du selv har skrevet din egen underskrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *