Hvor mange penge bruger du på ferien?

Ferier kan være skønne at komme på, fordi det er her, man får alvor får tid til ro og afslapning. På de fleste ferier kan man ikke komme udenom at bruge en hel del penge, men når man hjemme i Danmark kigger på bankkontoen, kan man sommetider få et stort chok.

Ferier koster penge

At tage på en ferie til et andet land koster flere penge, end den normale tilværelse, som du fører derhjemme, gør. Det kan du næsten ikke undgå, da du skal betale for overnatning, og du sandsynligvis køber en stor del af dine måltider på restauranter.

Oven i det er det jo meningen på de fleste ferier, at man skal ud at opleve noget. Oplevelser er heller ikke gratis, og her får du endnu engang brugt en del penge. Selvom dette kan virke fuldstændig vanvittigt, hvis du ikke er vant til at bruge mange penge, er der ingen skam i at gå på ferie. Du vil garanteret vende tilbage til dit liv i Danmark med ny energi og gode minder.

Valutaomregner

En af de ting, som man skal passe på med, når man er på ferie, er at omregne den fremmede valuta i hovedet. Da kurserne sjældent er et pænt tal, vil du på den måde hele tiden regne en lille smule forkert, når du omregner til danske kroner. Dette kan blive dyrt i sidste ende.

Derfor kan det være praktisk at bruge en digital valutaomregner, som omregner præcist fra beløbet i den udenlandske valuta til danske kroner. En sådan valutaomregner kan du blandt andet finde på www.mininvestering.dk.

Husk drikkepengene

Selvom du har fået styr på landets valutakurser med din valutaomregner, kan du ikke se dig fri for at blive overrasket over de høje omkostninger. En af de udgifter, som man har en tendens til at glemme, er nemlig drikkepenge.

Besøger du et land, hvor det er kutyme at give drikkepenge, kan du hurtigt komme af med mange mønter på denne front. Er dette ikke noget du medtænker i dit budget, er det klart, at du vil blive overrasket. Se denne guide om drikkepenge i udlandet.

Bestil i god tid

Vil du spare penge, kan det godt betale sig at finde overnatning og billetter i god tid i forvejen. Typisk vil priserne nemlig stige, jo tættere du kommer på datoen for billetten. Desuden kan du være heldig at få fingrene i et tilbud, som kun gælder for et begrænset antal af personer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *