Jeg er blevet syg – hvad nu?

Covid-19 har haft stor betydning for mange mennesker. Specielt har arbejdsmarkedet været under pres. Medarbejdere er blevet hjemsendt, nogle fyret og firmaer har måtte dreje nøglen om. Antallet af sygemeldte var faldende i mange kommuner under hjemsendelsen. Dette kan være grundet, at medarbejderne arbejder trods de er syge, men fordi de alligevel sidder derhjemme alene. Det kan ligeledes skyldes at vi ikke er ude blandt hinanden og øge smitten af generelle sygdomme. En sygdom der dog raser efter denne nedlukning, er antallet af sygemeldte med stress eller depression. Er du en af dem? Så læs med videre herunder.

Du skal blot passe på dig selv

Er du lige blevet syg, så vil du modtage breve fra kommunen. Først vil du skulle udfylde et oplysningsskema i forbindelse med din sygemelding, hvor du skal påføre årsag, forventet varighed, eventuel behandling og kontakt til arbejdspladsen. Er du ramt på det mentale, så kan dette være svært at overskue. Få en tæt på dig til at hjælpe dig med at udfylde skemaet. Det tager ikke lang tid, men er også hele grundlaget for at du kan modtage sygedagpenge. Få hjælp til alt, hvad du kan og pas så på dig selv. Det offentlige skal nok kontakte dig, hvis du skal gøre det mindste.

Overvejelser om fremtidig beskæftigelse

Hvis din stress eller depression er arbejdsbetinget, altså udløst af din arbejdsplads, så skal du måske overveje at finde en anden arbejdsplads til du vender tilbage. Det skal hertil nævnes, at du ikke må søge arbejde, mens du er sygemeldt. Når du søger arbejde, skal du kunne stå til rådighed på arbejdsmarkedet, men dette kan du ikke når du er sygemeldt. Hvis du har det godt, når du ikke er i kontakt med din arbejdsplads, så kan du eventuelt melde dig ledig og derfra begynde at søge nyt arbejde. At søge arbejde, kræver mange timer foran en computer. Derfor er det vigtigt at du har godt udstyr, således du kan holde søgningen ud og passer bedst på dig selv. Dette kan du gøre med de brugervenlige og ergonomisk gode produkter fra Phillips

Ingen vil presse dig tilbage på arbejde

Mange oplever et pres fra kommunen, når de modtager blanketter og opringninger i forbindelse med deres sygemelding. Dette skal dog på ingen måde opfattes som, at du skal presses tilbage på dit arbejde. De løbende opfølgninger er lovgivningsmæssigt bestemte og er derfor rutine. Din sagsbehandler ønsker du skal vende stærkt tilbage på din arbejdsplads og vil derfor ikke haste dig tilbage. På kommunen er de bevidste om, hvilken betydning det har for dit videre arbejdsliv, hvis du kommer for hurtigt tilbage på arbejdspladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *