Sådan sparer du penge på indretning af ny lejlighed

Er der noget, der er dyrt, så er det at flytte i en ny lejlighed. Det gælder uanset, om man er på SU, kontanthjælp eller er helt almindelig lønmodtager. Depositum, flyttebil og nye møbler tærer på budgettet og kan få enhver blomstrende opsparing til at se trist ud. Men med lidt gode råd, kan du undgå at tære alt for meget på dine hårdt opsparede penge. 

Find brugte ting på internettet 

Man plejer at sige, at nyt er godt. Men, brugt kan faktisk også være rigtig godt eller ligefrem fantastisk. Ikke nok med at det kan spare dig for mange penge at købe brugte møbler, hvidevarer og andre ting til lejligheden, så er det også klimamæssigt rigtig godt. I dag er der rigtig mange gode, brugte ting at finde på sociale medier – ting, som ofte kun har været brugt en meget kort periode, eller som bare er endt med at stå i hjørnet uden at blive brugt.

Det kan derfor sagtens betale sig, at du bruger tid på at gennemsøge nettet for nyere, brugte ting, som du kan indrette lejligheden med. 

Køb møbler på afbetaling 

Det er ikke nødvendigvis alt, som er rart at købe brugt. Særligt seng og sofa er møbler, som er rare at have fra ny, da det som oftest er møbler, man bruger meget. Det er ikke til at vide, om sengen eller sofaen er blevet gjort ordentligt rent. Har du det også bedst med, at i hvert fald sengen som minimum er ny, er der mulighed for at købe møbler på afbetaling

Dermed undgår du at tømme opsparingen helt og i stedet strække betalingen over flere måneder. Det kommer ikke til at kunne mærkes på samme måde. Køb dog en seng, som du ved, du har råd til at betale af på hver måned, uden det går for hårdt ud over dit rådighedsbeløb – for der skal også være plads til, at du kan leve. 

Find køkkengrej og nips i genbrug 

Genbrug er meget mere end sofaer, der lugter af cigarer eller hjørneskabe med farvet glas. Både unge, midaldrende og ældre mennesker afleverer i dag ting i genbrug. Derfor kan du sagtens være heldig at finde pæne hvidvinsglas, moderne møbler, pæne tallerkener og smukke vaser i genbrug. Det handler bare om at udse sig nogle genbrugsbutikker, hvor du ved, der jævnligt kommer en lind strøm af nye varer og kunder – for det betyder som regel, at der er en del godter at komme efter. 

Ved at gå i genbrug har du potentielt mulighed for at udstyre dit køkken med nødvendigt køkkengrej for ganske få hundrede kroner eller at finde de sidste ting til stuen uden at skulle få ondt i maven over at svinge kortet. 

Spørg familie og venner

Selvom det kan være grænseoverskridende, kan det være en oplagt ide at spørge venner eller familie, om de har ting liggende, som du mangler, og som de ikke bruger. Det kan være alt lige fra tallerkener og stole til skåle og et sofabord. Du kan meget nemt blive overrasket over, hvad der er at finde på loftet hos familien, eller hvad dine venner har stående, som de alligevel ikke bruger. Det er også en nem måde for dem at få ryddet op på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *