Hvad er lån til beboerindskud og kan du få hjælp til dit indskud

Hvad er lån til beboerindskud og kan du få hjælp til dit indskud

Der er utroligt mange som flytter i lejeboliger i Danmark og det er ofte nogle ret høje indskud der er nødvendige for at flytte ind i flere af de forskellige lejeboliger, da det er blevet meget normalt for boligforeningerne at tage både 3 måneders forudbetalt husleje, men også yderligere 3 måneders depositum. Her kan det bliver ret svært for mange danskere at have sådan en opsparing klar, da en lejlighed med en husleje på 6000,- kroner derfor koster 36.000 i depositum som der ikke er særligt mange der har råd til og især studerende bliver ramt af denne problemstilling.

Kan jeg få lån til beboerindskud?

Du kan ansøge din kommune om at få et lån til beboerindskud, hvis du tjener under 246.000 (2019) om året. Hvis der er børn i husstanden, så bliver beløbet forhøjet med 43.200 kroner (2019) for hvert barn du har, men maksimalt op til 4 børn, hvorefter der ikke kan blive forhøjet mere.

Hvis du vælger en enkeltværelseslejlighed så må husstandens indkomst ikke komme over 163.359 kroner om året, dog er det forhøjede beløb når der er børn i husstanden uændret og har de samme regler.

Hvis du ikke kan opfylde disse krav og banken heller ikke kan hjælpe dig, så findes der også sammenligningsider på forskellige typer lån. Lån penge nu hvis du har fået et afslag på din ansøgning om lån fra din kommune til beboerindskud.

Hvor meget kan man låne i beboerindskud?

Du kan ansøge om at låne hele dit beboerindskud til din lejebolig.

Hvem får afslag?

Du kan få afslag på din ansøgning selvom din husstands indkomst er lavere end den overstående grænse, hvis kommunen vurdere at du ikke har et reelt behov for dette lån. Det kan eksempelvis være hvis du har en formue / opsparing som er stor nok til at dække dette indskud eller hvis din indtægt kun i en periode ligger under denne grænse. Det kan også være fordi du allerede har en fornuftig bolig i det samme område / kommune eller byområde. Prøv at lave et budget, for med et budget får du overblik over din udgifter og indtægter, og så kan du se om det overhoved kan betale sig at flytte.

Det kan også være hvis lejen på lejeboligen overstiger halvdelen af din husstands indkomst.

Og sidst men ikke mindst, så kan det også være fordi at du tidligere har fået godkendt din ansøgning om lån til beboerindskud, men at du tidligere ikke har fået tilbagebetalt din gæld. Det kan også være fordi du er blevet sat ud af din bolig grundet betalings misvedligeholdelse. Du kan ansøge om lån til beboerindskud ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *