Hav styr på lån inden du låner

Dette er sponsoreret indhold

Er der lige kommet en tandlægeregning ind ad døren, som er på noget mere, end du først havde forventet? Eller er der et køleskab og en opvaskemaskine, der er stået af på samme tid? Så kan det godt være, at pengepungen ikke helt rækker nu og her, selvom det er nu og her, at du skal bruge pengene. Står du i sådan en situationer, kan det være en fordel at låne lidt penge. Lån penge online hvis du vil gøre det nemt for dig selv. Inden du låner, er det dog vigtigt, at du har styr på sådan noget som lånebeløb, løbetid og ÅOP, og det kan du få i denne artikel.

Lån et passende beløb

Inden du låner, skal du først og fremmest have styr på lånebeløbet. Det vil sige, hvor mange penge du ønsker at låne. Det er meget forskelligt hvor mange penge, de forskellige udbydere tilbyder, og så afhænger det også af, hvilken type lån du vil foretage. Du kan ofte låne mere ved et forbrugslån end et kviklån. Nogle udbydere lader dig låne flere hundrede tusinde kroner, men der er ingen grund til at låne maksbeløbet, hvis ikke du har brug for det. Du skal nemlig betale alle pengene tilbage i sidste ende med renter. Derfor, jo flere penge du låner, jo mere skal du også betale tilbage. Lån derfor kun, hvad der passer til din situation. 

Løbetiden skal passe til din økonomi

Løbetiden er det næste, som du skal have styr på. Løbetiden er den mængde tid, du ønsker at tilbagebetale over. Hvor lang denne kan være svinger igen fra udbyder til udbyder. Når du skal vælge, skal du overveje, hvad din økonomi kan holde til. Jo kortere løbetiden er, jo mere skal du betale i måneden, men jo mindre bliver det samlede beløb. Jo længere den er, jo mindre skal du betale, men jo højere bliver det samlede beløb også. Det bedste du kan gøre er derfor at sætte løbetiden så kort, som din økonomi tillader – pas dog på med at gøre det alt for kort, så du ikke ender med ikke at kunne betale tilbage.

ÅOP skal du holde øje med

Den sidste og tredje ting du skal have øje for, er ÅOP. Det betyder årlige omkostninger i procent. Det er altså hvor store dine omkostninger ved lånet er på et år omregnet til procent. ÅOP skal du bruge, når du sammenligner lån. Denne medregner nemlig alverdens gebyrer og udgifter, som ikke altid er lige transparente. Jo lavere en ÅOP, jo billigere er lånet også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *