Sådan sikrer du, at dine ansatte får udbetalt en god pensionsopsparing

De fleste ved, hvor vigtigt det er med en god pensionsopsparing, og er du virksomhedsejer, ved du også, hvordan der her skal tages stilling til mange forskellige ting. Er de fleste af dine ansatte i en alder, hvor noget af deres løn går til opsparing af pension, ved du med stor garanti også, hvordan dette er et vilkår, man ikke kan komme udenom.

Selvom det er sådan, det forholder sig, kan det stadigvæk være betryggende at have en professionel rådgiver med på siden, som kan sikre, at pensionsordningen forløber bedst muligt.

Pensionsbetjening

Rådgivning omkring diverse pensionsordninger kan komme i mange forskellige afskygninger. Nogle virksomheder fungerer bedst med pensionsbetjening, som er en service, hvor du betaler en samarbejdspartner for at evaluere virksomhedens pensionsordning.

Det vil sige, at din valgte samarbejdspartner gennemgår en afstemning og opdatering af mange forskellige forhold, som er relevante for virksomhedens valgte pensionsordning. Dette kan eksempelvis være indtegning og rådgivning af hver enkelt ansat samt hjælp ved sygdom og invaliditet.

Typisk vil udbyderen af pensionsbetjeningen tilbyde en bred vifte af forskellige services – hvad disse helt præcist er, afhænger af den enkelte udbyder, og er naturligvis noget du vil blive oplyst om, inden du vælger at indgå i et samarbejde.

Husk den enkelte medarbejder

Når man snakker pensionsordning- og opsparing, kan man nemt komme til at skære alle medarbejdere over én kam. Dog er det vigtigt, at man i virksomheden er bevidst om at prøve at undgå dette for at opnå den bedste pensionsordning for hver enkelt medarbejder. Nogle ansatte kan eksempelvis have en særlig risikoprofil, som kræver, at der gennem pensionsbetjeningen bliver arbejdet på en individuel løsning.

Har du tænkt på seniorrådgivning?

De medarbejdere, som er tæt på pensionsalderen, kan også have et større behov for individuel rådgivning, der kan dreje sig om alt fra udbetaling af forskellige ordninger til optimering af dækninger med offentlige ydelser. Dette vil blive betragtet ud fra medarbejderens andre forsikringer samt en potentiel friværdi i vedkommendes bolig.

Vigtigt for de ansatte

Når man ser pensionsordning i det store billede, er det altså vigtigt for medarbejdernes ve og vel, at ordningen er tilpasset til medarbejderne. Medarbejderne skal gerne få en oplevelse af, at de bliver mødt i øjenhøjde og ikke bare bliver set på som ”en af de andre”. Med den rette mægler vil alt dette kunne blive opfyldt, og de ansatte i virksomheden vil hverken skulle bekymre sig om pensionsopsparing eller forsikring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *