Kan man handle med aktier når man er på sociale ydelser?

Får du sygedagpenge, kontanthjælp eller modtager du penge fra a-kassen osv. kan det være svært at vide hvad man må og ikke må.

Må man f.eks. godt handle med aktier, og tjene penge på det, eller bliver det så modregnet i diverse ydelser. Det får du et indblik i ved at læse denne artikel.

Hvor kommer dine penge fra

Før du kan få svar på om du må tjene penge på aktier eller ej uden at blive modregnet i din offentlige ydelse, så skal du have styr på hvilke penge det er du investerer.

Bruger du f.eks. såkaldte frie midler, altså penge fra din løn- eller opsparingskonto til f.eks. at købe canaan aktier, anden kryptovaluta aktier, eller ja, faktisk hvilken som helst slags aktie, så betragtes det som aktieindkomst når du tjener penge på et salg.

Bruger du derimod dine pensionspenge på at handle med aktier, så er det altså ikke penge du har til rådighed nu og her.

Tjek hvilken indkomst du må have

Der er stor forskel på hvor meget du må tjene ved siden af hhv. din S.U. din førtidspension og din kontanthjælp. Sidstnævnte er f.eks. 0 kr.


Det skal du tjekke op på inden du sælger eller køber aktier, så du ikke risikerer at blive modregnet.

Får du derimod dagpenge fra din a-kasse så er de ikke berørt af hvor meget du tjener ved siden af i aktier, men derimod hvorvidt det kan ses som en beskæftigelse eller ej.

Aktiehandel på barsel og dagpenge

Når du får dagpenge eller er på barsel betyder det også typisk at du ikke har en beskæftigelse der skal passes flere timer hver dag.

Alt efter hvor lang tid du bruger på at handle aktier og hvor meget du tjener på det, kan det dog betragtes som at drive selvstændig virksomhed, og dermed sidestilles med et arbejde. Du kan generelt få mere viden omkring hvordan du handler med aktier på www.aktieapp.dk hvis du vil få mere grundlæggende viden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *