Fordele og ulemper ved at købe ting på afbetaling

flere penge

Når du støder på begrebet afbetaling, ringer der måske en klokke. Flere og flere steder er det nu muligt at købe ting ved hjælp af fænomenet afbetaling, men hvis du endnu ikke har prøvet denne metode, eller du måske ganske enkelt ikke ved, hvad det vil sige at købe ting på afbetaling, så læs med videre.

I det følgende kigger vi nemlig på hvilke fordele og ulemper, der er ved at betale dine hverdagsinvesteringer ved hjælp af denne nye betalingsform.

Slip for at spare hver en krone op på forhånd

En af de store gevinster, der er ved at gøre små investeringer via afbetaling er, at du ikke behøver at diske op med hver en krone i det øjeblik, hvor du betaler for produktet i butikken.

Afbetaling går kort og enkelt ud på at betale den fulde pris i små rater fordelt over et antal måneder. Når du står i butikken og skal købe produktet med hjem, vil du komme ud for, at skulle betale et lidt større beløb til at starte med, og derefter bliver produktets pris delt op i mindre bider og fordelt over de fremtidige måneder.

På denne måde kan du få lov at få produktet med hjem med det samme og vide, at beløbet automatisk bliver trukket fra din konto. Du kan derfor med god samvittighed nyde godt af produktet, alt imens prisen automatisk bliver betalt af.

Dette koncept hedder blandt andet køb nu betal senere og er blevet ganske populært i Danmark.

Vær opmærksom på de efterfølgende omkostninger

Når et produkts pris bliver delt op i mindre bider, er det kun logisk at butikken eller fabrikanten kommer en ekstra rente oveni prisen. Denne vil naturligvis også blive ligeligt fordelt over månederne, således at du ikke nødvendigvis vil opleve den store prisforskel.

Er du dog ikke opmærksom på denne stigning i prisen, kan det dog godt ende med at være en ulempe i det længere forløb. Derudover vil vi også påpege, at når det kommer til afbetaling, er det vigtigt, at alle betalingsrater bliver betalt til tiden. Har du valgt at overføre pengene manuelt hver måned, skal du være opmærksom på, at glemsomhed vil blive omsat til udgifter.

Skriv gerne ned i kalenderen de dage, der skal betales af på dit produkt. Alt afhængig af forhandler eller fabrikant, så vil du opleve et forskelligt af antal måneder, der skal betales af over. Normalt ser man en afbetaling forløbe over et helt eller et halvt år, alt afhængig af hvad du foretrækker.

En ny måde at investere på

Med denne nye betalingsform har du mulighed for at investere i produkter, man normalvis skulle spare sammen til længe i forvejen. Dette kan helt undgås ved afbetaling, og du får rig mulighed for at gøre dig dine små hverdagsinvesteringer. Så længe du husker på de små forhindringer, der kan være ved afbetaling, så er denne nye betalingsform en ny og smart måde at investere i fremtiden på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *