De seks sikreste online betalingsmetoder i 2023

Der findes efterhånden et stort antal forskellige betalingsmetoder til at handle på internettet. Du har flere gode alternativer til at vælge noget andet end betalingskort som f.eks. VISA. Nedenfor kigger vi på seks af de sikreste betalingsmetoder til online forbrug i 2023.

Gode gamle betalingskort

Mange personer benytter VISA og MasterCard til alt fra online betting og videre til at betale for et abonnement på Netflix. Den amerikanske betalingsudbyder VISA blev grundlagt af Dee Hock i Californien i USA tilbage i år 1958.

Inden for EU skal du altid igennem 2-faktor betaling, når du overfører penge til eksempelvis en bookmaker eller foretager andre former for betalinger. Det alene gør det sikkert at betale med VISA, da du skal gennem en dobbelt godkendelse af dine indskud. Desuden benytter VISA kryptering til at beskytte alle dine transaktioner, så de ikke kan hackes af uvedkommende.

Kryptovaluta og blockchain

Mange mener, at der ikke går lang tid, før vi kommer til at benytte kryptovaluta til forbrug på nettet. Blockchain, som også kan oversættes til blokkæde på dansk, er grundlæggende en liste med blokke. Denne kæde er bundet sammen med kryptografi. Hermed reduceres risici for fejl, mens cybersikkerhed øges. Desuden indeholder din transaktion et transaktionsnummer, som gør, at internetsiden, hvor du bruger penge, ikke direkte ser dine betalingskortoplysninger.

Overordnet set kan kryptovaluta måske siges være en af vejene frem for sikker online betalingsmetoder i 2023. Dog skal det nævnes, at der stadigvæk er lang vej i forhold til, hvor mange sider, som tager imod kryptovaluta. De fleste danskere bruger det til investering fremfor forbrug. Under alle omstændigheder er det værd at nævne kryptovaluta, når vi undersøger de sikreste online betalingsmetoder i år.

Anvendelse af en e-wallet

Mange personer, som ønsker en sikker betalingsløsning, stoler på diverse e-wallets, der også nogle referes til som elektroniske punge på dansk. Her eksisterer der flere forskellige. Blandt andet findes der den mest berømte i form af PayPal. Desuden er Skrill og Neteller også yderst populære i Norden.

Igen er der tale om en løsning, hvor du ikke angiver dine betalingsoplysninger direkte til det sted, hvor du benytter dine penge. I stedet kan de se transaktionen og modtage dine penge via den specifikke e-wallet.

Måske føler du dig mere sikker ved denne løsning, da dine følsomme oplysninger ikke gives til diverse forskellige virksomheder. Dermed er du muligvis bedre dækket ind i forhold til, hvis de forskellige sider bliver udsat for hackerangreb.

Netop betalingsudbydere som Neteller, PayPal og Skrill har et ekstra stort fokus på sikkerhed, da det nærmeste ville være en konkurserklæring, hvis de bliver udsat for datalækage. Hvis de bliver udsat for det, vil mange personer få svært ved at stole på dem igen.

Netbank via Trustly 

En anden løsning til online betalinger kan være at betale via din netbank med Trustly. Igen angiver du ikke dine betalingsoplysninger direkte til det sted, hvor du shopper og bruger penge. Et stort plus er også, at du ikke behøver at oprette en konto hos Trustly. I dette tilfælde er Trustly blot et slags mellemled, hvor du nyder en ekstra sikkerhed med dine online betalinger.

Forudbetalte kort

Du kan også bruge forudbetalte kort på internettet. I denne forbindelse skal du heller ikke angive dine data direkte til internetsiden. For eksempel kan du benytte PaySafeCard, som er et af de mest foretrukne forudbetalte betalingskort. Det er som en slags online gavekort, og derfor føler mange personer, at det er en sikker løsning til at bruge penge på nettet.

MobilePay er skabt med fokus på sikkerhed

Ifølge folkene bag MobilePay, er den danske mobile betalingsapp designet med fokus på sikkerhed. Desuden har de en hjælpsom sektion med gode råd til at øge din sikkerhed, samt hvad du skal gøre, hvis du er blevet snydt på nettet.

Netop det sidste punkt er vigtigt i forhold til betaling online. Mange gange handler det mere om forebyggelse fremfor sikre betalinger i sig selv. Eksempelvis er det vigtigt, at du ved, at din bank stort set aldrig vil sende dig en e-mail eller en sms med et link, som du skal klikke på. I de fleste tilfælde vil de sende dig en e-mail, hvor de skriver, at du skal logge ind på din netbank.

Den regel gælder generelt med e-mails, som prøver at lokke dig i fælden. Hvis din mavefornemmelse siger, at der er noget galt, er det vigtigt at lytte til den. Mange gange kan du også komme langt ved at se, om der er grammatiske fejl i e-mailen. Det kan også være, at den bliver sendt fra en mistænksom e-mailadresse.

Mange gange er det os selv, som giver svindlerne adgang, naturligvis uden at vide det, men det er typisk en personlig fejl fremfor en fejl af betalingsudbyderen.

Forebyggelse på øverste niveau

Hvis du vælger en af de sikre betalingsmetoder, som vi har nævnt, og du kombinerer det med at være påpasselig, kan du komme langt med sikkerhed på nettet. Det gælder uanset, om du vælger VISA, PayPal, Trustly eller en fjerde løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *