Crowdlending for begyndere – Hvad er crowdlending? Få svaret her

crowdlending

Har du overvejet at investere i lån, men ved ikke hvordan du kommer igang? Med crowdlending kan du investere i lån og få et højere afkast end hvad du kan forvente med eksempelvis aktier eller andre typer investeringer. Lad os kigge på hvordan.

Hvad er crowdlending?

Crowdlending er en af de nyeste former for investering, hvor du kan få lov at investere i lån sammen med andre investorer, hvor i går sammen om at finansiere nogle større lån, men mindsker jeres risiko ved at deles om det. De fleste platforme som formidler disse lån giver et gennemsnitligt afkast på over 10 % om året, hvilket er langt højere end eksempelvis aktiemarkedet som kun giver i snit 7 % om året.

Hvad er risikoen ved crowdlending?

Når man investere i crowdlending, så låner man sine penge ud til andre privatpersoner eller virksomheder. Der er jo altid en chance for at de ikke kan betale deres penge tilbage, hvilket giver dig en risiko for at miste nogle penge. Men hvis du spreder dine investeringer, eller kun vælger platforme som tilbyder buyback garanti, hvor selve platformen eller långiveren køber lånene tilbage af dig som ikke bliver betalt tilbage i tide, så er du relativt sikker på at dine penge er i sikkerhed.

Hvilken crowdlending platform er bedst?

Der findes mange platforme derude, men der er 2 platforme som skiller sig ud. Den førte platform er Mintos som uden tvivl er den største platform i Europa, grundet de har over 60 långivere tilknyttet. Det sikre at du kan sprede dine investeringer meget mere end hos mange andre platforme, hvilket også giver en større sikkerhed. Den anden platform på listen er Fast invest som tilbyder det højeste afkast men er en smule mindre end Mintos. Men uanset hvilken af de to du vælger, så går du ikke helt galt i byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *