Ændringen i juraen er over os

De sidste år har digitaliseringen medbragt en voldsom ændring i mange brancher. De seneste ti år har eksempelvis revisorbranchen ændret sig markant. Her er der kommet spillere som eksempelvis bilagsscan på markedet, som har gjort dette element meget nemmere.

Dog har ændringen inden for jura ikke været lige så markant, endnu. Ændringen i jura er dog over os, og vi vil se forandringer inden for legal-tech, som vil ændre branchen. Her er eksempelvis DIGURA et godt eksempel. De har igennem en algoritme gjort dele af lejeretten meget mere simpel og hurtig. Her kan du som forbruger få vurderet din sag gratis. De kører sågar din sag gratis og du betaler kun, hvis du vinder sagen. Grunden til, at denne service kan leveres er, at deres algoritme hjælper DIGURA med hurtigere at vurdere, hvorvidt en sag har potentiale eller ej.

Hurtigere, bedre og nemmere

Med digitaliseringen, så vil juraen blive gjort hurtigere, nemmere og bedre. Hvor der før skulle gennemgås hele dokumenter og laves langt mere benarbejde, kan dele af dette nu gøres via en computer. Dette gælder både de mere lavpratiske ting, som hurtigt download af lejekontrakt eller en Opsigelse skabelon , så du ikke længere selv behøver at udarbejde dette. Dog gælder det også de mere komplicerede ting, hvor der før skulle gennemgås en lang række tidligere domme, for at se, hvordan retspraksis tidligere have været. Dette kan nu gøres ved hjælp af algoritmer, som DIGURA eksempelvis gør det.

Computeren læser hurtigere end juristen

Juraen kommer til at ændre sig markant grundet digitaliseringen, hvorfor der ikke i ligeså høj grad vil være brug for at benytte flere forskellige juridiske sider. Ligeledes vil der ikke i lige så høj grad være brug for at bruge så meget tid, som før. Hverken for dig eller juristen.

Computeren læser hurtigere end, ikke bare juristen, men os alle. Et godt eksempel på dette er en case, hvor en virksomhed havde brug for juridisk hjælp, da der skulle kigges diverse dokumenter igennem ift GDPR. Her fik de et tilbud fra en juridisk virksom, som ville kigge dokumenterne igennem og screene for eventuelle juridiske fejl. Der kom ligeledes et tilbud fra en digital virksom, hvis algoritme ville screene dokumenterne igennem. Tilbudet fra den digitale virksomhed lå langt under tilbudet fra den juridiske. Dette er da heller ikke underligt, da tiden brugt hos den juridiske virksomhed ville have ligget langt højere.

Alle dele af juraen kan selvfølgelig ikke automatiseres, da mennesker jo ikke er uforudsigelige. Dog kan dele automatiseres og det er dette, som bliver rigtig spændende at følge. Om du søger hjælp til opsigelse af lejemål, problemer med udlejeren eller andre juridiske problemer, så kan det gøres meget nemmere i dag end for ti år siden. Det spændende er, hvor nemt er det om yderligere ti år?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *