Sådan fungerer dagens horoskop

Hvordan laves horoskoper? I det meste af historien blev horoskoper tegnet i hånden. Dette krævede time efter time af beregninger og henvisning til komplicerede tabeller. Det var en besværlig proces, som krævede stor viden om planeternes og konstellationernes bevægelser.

I dag kan vi bruge computere til at gøre alt dette for os – eller blot indtaste din fødselsdato på et websted – og beregne dit stjernetegn uden at løfte en finger. Men hvis du virkelig vil vide, hvordan nutidens horoskop fungerer, skal du først forstå, hvor det hele begyndte: den gamle babyloniske astrologi.

Hvad er dagens horoskop?

Et horoskop er et øjebliksbillede af himlen på det tidspunkt, hvor du blev født. Det er som et himmelsk fingeraftryk, og det indeholder alle de oplysninger, som en astrolog har brug for til at spå din fremtid.

Men hvad betyder det egentlig? Hvordan kan placeringen af nogle fjerne planeter diktere vores liv her på jorden?

Svaret ligger i at forstå, hvordan astrologi fungerer. Du kan derudover se de forskellige horoskoper samt dagens horoskop på horoskoper.net.

Astrologi er baseret på den idé, at alt i universet – fra små atomer til store galakser – hænger sammen. Denne sammenhæng blev først erkendt af oldtidens babyloniske astronomer, som observerede, at visse himmellegemer syntes at bevæge sig i forudsigelige mønstre. De kaldte disse mønstre for “guderne”

Derfra var det kun et lille skridt til at tro, at disse guder kunne påvirke

Hvad betyder dit stjernetegn?

De var de første til at erkende, at der er 12 forskellige grupper af stjerner eller konstellationer. Det var disse grupperinger, de kaldte “zodiak”, som på græsk betyder “dyrenes kreds”

Hvert stjernebillede – også kendt som et tegn – er opkaldt efter et dyr. De gamle babyloniere mente, at hvert stjernebillede havde sin egen personlighed og unikke karaktertræk, ligesom mennesker har det her på jorden. For eksempel har Løven (Leo) mennesker en tendens til at være viljestærke ledere, der handler hurtigt, mens Fiskene (Pisces) foretrækker fred og ro frem for konflikter.

Så hvis du nogensinde har undret dig over, hvorfor din chef virker så gnaven, når hun har Merkur i Skorpionen, er det derfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *