De bedste Tips til kør selv ferie i europa i 2019

Kør selv ferie

Når mange planlægger deres kør selv ferie i Europa, så vælger de at leje en bil til, ihvertfald noget af deres tur. Men vi er ikke alle så vilde med at køre rundt i de større byer i Europa, grundet den massive trafik. Det kan ofte være ret svært at navigere rundt på de smalle gader og stræder, hvor der pludseligt kan blive ensrettede, og blodet kan hurtigt stige en til hovedet og give en forhøjet blodtryk, så starten af din kør selv ferie ikke bliver så sjov, hvilket også ædelægger meget af den afslapning som trods alt ofte er formålet med ferien.

Så hvad anbefaler jeg så? Her er nogle af de bedste tips jeg har samlet sammen på i denne artikel, som du bør læse inden du går igang med at tage på en kør selv ferie i Europa. Hvis du nyder at grille i din sommerferie, så kan du også tjekke vores anden side: iGrill.dk ud.

 

kør selv ferie tips

 

Der er massere af muligheder for at køre med tog og metro rundt omkring i Europa, og det er også noget mange turrister fortrækker at rejse med, men for dem som ønsker at besøge steder, som er lidt længere ude, eller for de lande hvor tog transporten ikke er lige så godt udbygget, og er mindre sofistikeret (eller nærmest ikke eksistere, såsom Kroatien), så er at køre trods alt det næste bedste valg.

 

Bør jeg forsøge at køre i storbyerne?

Personligt så vil jeg altid forsøge at undgå at køre i de større byer, hvis det er muligt, da der udover trafikken også kan være utroligt svært at få parkeringspladser, og hvis man endeligt finder én enkelt, så er den utrolig dyr ofte. Brug derfor det fantastiske offentlige transport system mens du besøger storbyerne som eksempelvis London, Paris, Rom, osv. og spar bilens leje og / eller brændstof væk.

 

Romantiske destinationer

Hvis i er et par som skal på kæreste tur, så findes der utroligt romantiske destinationer rundt omkring i europa, hvor der kan blive hygget som kærester. Der findes alt lige fra Paris til Rom, som er nogle utroligt flotte byer, og hvor man virkeligt kan mærke romantikken i luften. Derfor bør i også huske at pakke noget pænt tøj, til hvis i skal ud og have en romantisk middag (og måske en smule sexlegetøj til efter middagen)

 

Arbejde på ferien

Hvis man er på ferie som leder, så findes der mange muligheder for at styre vagtplanerne for medarbejdere, så man har mulighed for at bruge et hjælpesystem til dette, som du kan styre fra alle steder i verden.

 

Hvor kan jeg finde en bil jeg kan leje?

De fleste lufthavne har dertilknyttede biludlejnings steder, så det er generelt set ret let at leje en bil til din kør selv ferie, og hoppe direkte ud på motorvejen / autobahn, og undgå trafikken i storbyerne. I Paris som eksempel, så har deres lufthavn Orly lufthavn (som kan nåes med offentlig transport fra centrum i Paris), er helt perfekt for rejsende som skal leje bil og skal videre sydpå eller vestpå. Mange andre lufthavne er lignende placerede i kanten af byerne, og er forbundne af motorveje, så selvom du ankommer til byen fra luften, og måske også har brugt et par dage i byen, så er det en god ide at vende tilbage til lufthavnen, for at hente en bil du kan leje, i stedet for at finde bilen i centrum af byen.

 

Skal jeg bruge GPS?

En GPS er de rejsendenes bedste ven. I stedet for at købe en GPS, så vælg at leje en bil med GPS indbygget. Vi valgte selv at bruge vores GPS på vores telefoner, da de efterhånden er blevet så gode at de nærmest er bedre end dem man rent faktisk køber til formålet.
Uanset hvad du vælger, så vil en GPS på ferien gøre din tur fra A til B langt mere behagelig og mindre stress fyldt.

 

Hvor stor en bil får jeg bruger for?

Når det kommer til at vælge størrelsen af bilen du skal leje, så bør du ikke kun nøjes med at huske på hvor mange passagerer der er i bilen, men også husk på hvor stort et antal af kufferter og ekstra baggage der skal med på turen. Hvis der kun er 2 rejsende, så vil en lille kompakt bil passe helt fint til jeres behov, men hvis du rejser i en bil som familie eller to par, så vil en mellem størrelse bil måske ikke have nok plads i bagagerummet til alt jeres baggage.

Et vennepar lejede en 9 sæders bil til en seks mands gruppe, primært fordi de ikke troede at seks kufferter og deres ekstra baggage passede i en normal størrelse bil. Mens køretøjet var mindre ”flot” og også en smule sværere at parkere, så viste det sig at være et klogt træk. Der var en hel mase plads i bagenden til baggagen og alle passagererne blev ikke klemt på bagsædet.

 

Skal jeg fortælle biludlejeren af biludlejnings firmaet om ekstra medkørende?

De de fleste tilfælde er svaret ja. Nogle biludlejnings firmaer kræver ekstra betaling for yderligere medkørende, så sørg for at gøre det når i henter bilen. Alle passagerene skal vise et kørekort ofte.

Generalt set, så koster yderligere medkørende ikke ekstra når man leaser eller låner bilen, men du skal husk at tjekke kontrakten alligevel.

 

Gør din kør selv ferie billigere

En god ide er at shoppe rundt, når du skal ud og leje bil. Sammenlign gerne hjemmefra fra eksempelvis rejseforsikringsguiden.dk, så du ved hvor du finder den billigst bil. Og kig på brændstof økonomien når du vælger bil. Skal du køre meget, så kan det godt betale sig at vælge en diesel bil, så du slipper for den dyre benzin regning hver gang du tanker.

At have en bil på din kør selv ferie, giver dig friheden til at opleve præcist hvad du ønsker, og giver dig en fleksibilitet som man ikke får ved offentlig transport. Og ja, en god ide er at huske hvornår du får dit ferietillæg, så der kan være en lille ekstra opsparing til feriens lommepenge. Hvis du mangler yderligere finansering, og du ikke ønsker at blive fanget i en gældsspiral, så kan du også bruge sider til hurtige lån. Se dine-penge.dks oversigt med billige lån her.